semaver
New member
Windows 11: Ağı sıfırlama – işte nasıl yapılır
Bilgisayarınız internete bağlanmada sorun yaşıyorsa bunun sayısız nedeni vardır – yanlış yapılandırılmış bir güvenlik duvarından kötü bir proxy'ye kadar. Ancak Windows 11 ile ağ sorunlarının çoğu ağ bağdaştırıcısını sıfırlayarak çözülebilir. Bunu nasıl yapacağınızı burada göstereceğiz.
Reklamcılık
Windows ayarlarında ağı sıfırla
Ağ ayarlarını doğrudan Windows ayarlarından sıfırlayabilirsiniz.
Adım adım talimatlarımızı izleyin veya hızlı kılavuzumuza göz atın.
1. Adım:
Klavye kısayoluna basarak Windows Ayarlarını açın [Windows] + Yeni pencerede “Ağ ve Internet“.
Komut isteminde ağ ayarlarını sıfırlayın
Windows 11'de bilgisayarınızın ağ yapılandırmasını görüntülemenize, değiştirmenize ve hatta sıfırlamanıza olanak tanıyan bir komut satırı yardımcı programı bulunur.
Adım adım talimatlarımızı izleyin veya hızlı kılavuzumuza göz atın.

1. Adım:
tıkla Windows arama çubuğu ve ” terimini girinKomut istemi“. Ardından ” üzerine tıklayınYönetici olarak çalıştır“.
Hızlı kılavuz: Ayarlarda ağı sıfırlama
- Klavye kısayoluyla aç [Windows] + Windows ayarlarına gidin ve “Ağ ve Internet“.
[*]Daha sonra “Gelişmiş Ayarlarn” ve “Ağı sıfırla” de.
[*]Şimdi ” üzerine tıklayınŞimdi sıfırla” ve ” ile onaylayınEvet“.
[*]Daha sonra ağ ayarları sıfırlanacak ve bilgisayarınız başlar otomatik olarak 5 dakika içinde yeni.
Hızlı Kılavuz: Komut İsteminde Ağı Sıfırla
- Aç Komut istemiüzerine tıklayarak Windows arama çubuğu ve sonra “'a tıklayınYönetici olarak çalıştır” tıklamak.
- Burada daha sonra her birini girdiğiniz aşağıdaki komutları birbiri ardına yürütürsünüz [Enter] onaylamak:
- netsh winsock reset
- netsh int ip reset all
- netsh whinhttp reset rpoxy
- ipconfig /flushdns
- Sonrasında başlangıç Senin bilgisayarın yeni.
(anka)