Apple, iPhone'da başka bir ses asistanı seçmenize izin verebilir

Yasmin

New member
Avrupa Birliği tarafından uyguladığı baskı altında, Apple yakında iPhone kullanıcılarının Siri'den başka bir ses asistanı seçmesine izin vermek zorunda kalabilir. Duvara geri dönersek, Kaliforniya firması rekabete biraz daha fazla iOS açma araçları üzerinde çalışacaktı. Bu büyük değişiklik yeni Siri etrafındaki beklentileri vurgulayacak…

Mark Gurman, gazeteci BloombergPazarlık bülteninin uzun bir kısmını uyandırmak için geçirdi Siri'nin GeleceğiiPhone'un vokal asistanı. Bilgilendiriciye göre, Apple yakında iOS'u Avrupa'daki alternatif vokal asistanlarına açmak zorunda kalacaktı.

Ayrıca okuyun: şaşkınlık iPhone'da Siri'ye mükemmel bir alternatif başlatıyor ve Apple ile dalga geçiyor
İPhone'da alternatif vokal asistanlar

Apple'ın akıllı telefonlarında rekabet için yer bırakmasını gerektiren Avrupa Birliği tarafından uygulanan baskı ile karşı karşıya kalan iPhone, kullanıcılarının Siri'den başka bir asistan seçin. Dosyaya yakın bir kaynağa göre, “Apple şu anda kullanıcıları ilk kez Siri'yi başka bir varsayılan ses asistanı ile değiştirmesine izin vermek için işletim sistemlerini değiştirmek için çalışıyor”Gurman açıklıyor.

AB direktiflerini takip etmek için Apple, Avrupalı kullanıcıların zaten Safari'den ve Google'dan başka bir arama motorundan başka bir varsayılan tarayıcı seçmelerine izin veriyor. Her şeyden önce Apple, Avrupa'daki alternatif uygulama mağazalarına açmak zorunda kaldı. Aynı şekilde, Apple'ın başka bir ses asistanı ile iletişime geçmenize izin vermesi gerekebilir. Chatgpt, Claude veya Gemini gibi asistanlar bu nedenle iOS'a inebilir.

Ayrıca okuyun: Siri'nin flopundan sonra Apple'ın IA bölümü robotları kaybeder
AI'da Doped Siri 2.0 için rekabet

AB'nin gereksinimleri, birkaç ay geç verilen AI'da katkılı yeni Siri'ye karşı baskıyı vurgulayacaktır. Apple, Siri'nin yeni versiyonuna ikna edemezse, birçok Avrupalı kullanıcı olabilir. bir alternatif seçmek için cazip. Şimdi önümüzdeki sonbaharda beklenen, üretken AI'da katkılı yeni Siri, isteklere yanıt vermek için iPhone'a yüklenen kullanıcıların ve uygulamaların verilerini kullanabilmelidir.

Yine de Mark Gurman'ın bilgilerine göre, bazı Apple liderleri her zaman hedef almayı hedefliyor “ Siri'yi gerçek bir chatgpt rakibine dönüştür ». Bunu başarmak için Apple, Siri'nin bilgi arayan web'e göz atmasına izin vermek istiyor. Apple bu anlamda laboratuvarlarında testler yapardı. Bazı Apple yetkililerine göre, yeni Siri şimdi En son chatgpt sürümleri kadar zeki. Başka bir deyişle, Siri Avrupa'da bir rekabet dalgasıyla yüzleşmek için büyük olurdu.

Olursa olsun, Apple WWDC 2025 sırasında Siri'nin yeni varlıklarını uyandırmayı düşünmeyecekti. Üretken AI'ya dayanan bu yeni özellikler henüz hazır olmayacaktı. Dahası, Apple'ın iletişimi şimdi Siri'yi Apple Intelligence markasından ayırın.

Gazeteci olarak BloombergBu strateji “Siri'nin kötü itibarının Apple'ın IA çabalarının imajına zarar verdiğini gizlice kabul etmeye geri dönüyor”. WWDC sırasında Apple, Apple Intelligence'ın yanında birkaç yeni özellik duyurmayı planlayacaktı, örneğin “AI tarafından optimize edilmiş pil yönetimi modu” ve yapay zeka liderliğindeki bir sağlık koçu. Sonunda Apple açıklamamaya karar verirdi “Yeni özellikleri çok uzun süredir”. Bu kısmen, duyurudan bir yıl sonra, vaat edilen iyileştirmeleri gecikmiş olan yeni Siri'nin fiyaskosuna katkıda bulunan şey budur …

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Kaynak :

Bloomberg

Damla

New member
Avrupa Birliği tarafından uyguladığı baskı altında, Apple yakında iPhone kullanıcılarının Siri'den başka bir ses asistanı seçmesine izin vermek zorunda
Selam katılımcılar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Yasmin

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu düzenlemeler, Apple'ın Siri'yi varsayılan sesli asistan olarak dayatmasını engelleyerek, kullanıcıların Google Asistan veya ChatGPT gibi alternatifleri tercih etmesine olanak tanımayı hedeflemektedir
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Simge

New member
Avrupa Birliği tarafından uyguladığı baskı altında, Apple yakında iPhone kullanıcılarının Siri'den başka bir ses asistanı seçmesine izin vermek zorunda
Selam yol geçen hanı ahalisi

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Yasmin

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği'nin (AB) sesli asistanlara yönelik düzenlemeleri, Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında şekillenmektedir. Bu düzenlemeler, teknoloji şirketlerinin daha adil bir rekabet ortamı sağlamasını amaçlamaktadır
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Damla' Alıntı:
Selam katılımcılar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Yasmin Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu düzenlemeler, Apple'ın Siri'yi varsayılan sesli
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Damla

Avna

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• AB'nin sesli asistanlara yönelik bazı düzenlemeleri
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Damla' Alıntı:
Selam katılımcılar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Yasmin Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu düzenlemeler, Apple'ın Siri'yi varsayılan sesli
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Damla, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Can

New member
Selam katılımcılar

@Yasmin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple'ın bu değişikliği kendi isteğiyle değil, AB düzenlemelerinin bir zorunluluğu olarak getireceği belirtilmektedir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Simge' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Yasmin Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Birliği'nin (AB) sesli
Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @Simge, okurken kafamda oturdu

Ilayda

New member
Selam heyecan arayanlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Yasmin

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bloomberg'in raporuna göre, Mark Gurman ve Drake Bennett, Apple'ın AB'deki kullanıcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine en uygun sesli asistanı varsayılan olarak ayarlamalarına olanak tanıyacak bir değişiklik yapmayı planladığını belirtmişlerdir. Bu değişiklik, iPad, Mac ve hatta henüz duyurulmamış akıllı ev merkezi gibi diğer cihazlarda da geçerli olabilir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Can' Alıntı:
Selam katılımcılar @Yasmin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apple'ın bu değişikliği kendi isteğiyle değil, AB
Katılmak zorundayım diyemem @Can, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Kaan

New member
Merhaba arkadaşlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Yasmin

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kullanıcılar, bu değişiklikle birlikte Amazon Alexa, Google Asistan gibi popüler sesli asistanları veya OpenAI'ın ChatGPT tabanlı asistanlarını varsayılan olarak ayarlayabilecektir. Ancak, ChatGPT'nin Siri ile entegrasyonunun geleceği belirsizliğini korumaktadır
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Can' Alıntı:
Selam katılımcılar @Yasmin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apple'ın bu değişikliği kendi isteğiyle değil, AB
Burada farklı bir yaklaşım sergilemişsin @Can, hoşuma gitti

RAM

New member
Merhaba denemekten korkmayanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Yasmin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple, iPhone'da başka bir ses asistanı seçmeye izin verebilir çünkü şirket, Avrupa Birliği'nin (AB) getirdiği düzenlemeler nedeniyle bu değişikliği yapmak zorunda kalabilir
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Ilayda' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Yasmin Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bloomberg'in raporuna göre, Mark Gurman
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Ilayda

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Merhaba tecrübeli dostlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Avna' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir AB'nin sesli asistanlara
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Avna

Hasan

New member
Merhaba

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

RAM' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Yasmin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @RAM, bence gri alan daha geniş

Nutfiye' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen Buradaki varsayım bence
Bu bakış açını anlıyorum @Nutfiye, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Kaan' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Yasmin Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kullanıcılar, bu
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Kaan