Güvenliğiniz için Google Cüzdan daha az pratik hale gelir

acidizing

New member
Google, Android'deki cüzdan uygulamasının güvenliğini güçlendirir. Şimdi, kimlik doğrulamasının sadece ödeme yapmakla kalmayıp, aynı zamanda birkaç dakikalık hareketsizlikten sonra uygulamaya erişmesi de gerekiyor.

2024'ten beri Google Cüzdan gerekli Kimliğinizi Kontrol Edin Birkaç dakika sonra ödemelere izin vermek için etkileşimsiz. Ancak Android uygulamasının en son güncellemesi daha da ileri gidiyor: Artık farklı kartlarınıza danışmak için bile kimliği doğrulamalısınız.

Google, cüzdan uygulamasını biraz daha kilitler

Şu ana kadar, Google Cüzdan Telefonun kilidini açtıktan sonra üç dakikadan fazla bir işlem deniyorsak, “Güvenliğiniz için, ödemeden önce kimliğinizi onaylamanız gerekir” türünden bir mesaj görüntüledi. Mantıksal Güvenlik Sistemi: Bu dönemden sonra uygulama, ödemeye izin vermeden önce bir doğrulama yöntemi (pin kodu, şifre, parmak izi, yüz tanıma vb.) Gerekti.

Google Cüzdan Antik Doğrulama Kimliği

Google Cüzdan'ın eski kimlik doğrulama ekranı. – Kaynak: 9to5google

Ancak 25.18 sürümüyle, Pixel ve Samsung akıllı telefonlara dağıtılırken, bu gereksinim artık tüm uygulama için geçerlidir. Başka bir deyişle, üç dakikalık bir süre satılırsa, cüzdanın açılması bile yeni bir kimlik doğrulaması olmadan imkansız hale gelir. Android sistemine entegre edilmiş eksiksiz bir doğrulama ekranı hemen açılışta görüntülenir.

Google Cüzdan Yeni Doğrulama Kimliği

Google Cüzdan'ın yeni kimlik doğrulama ekranı (ekran görüntüsü için gizli baskı okuyucusu). – Kaynak: 9to5google
Daha fazla güvenlik, ancak daha az konfor

Bu değişiklik sert görünebilir, ancak Google Cüzdan'ın artık sadece bir ödeme aracı olmadığı gerçeğini dikkate alırsak, sonuçta oldukça mantıklı: Uygulama artık pasaportlar, dijital anahtarlar (araba, otel odası), uçak biletleri veya belirli ülkelerdeki tıbbi veriler gibi hassas bilgileri de depolar. Bu bağlamda Google, bu öğelere erişimi kısıtlamanın bir ödemeyi güvence altına almak kadar önemli olduğunu düşünebilir.

Okumak için: Google Cüzdan Yeni Bir Çok Pratik Özelleştirme Seçeneği Ekler
Açıkçası, bu yeni gereklilik, uygulamanın kullanıcılarında oybirliğiyle olmayacaktır. Bazıları, kimlik doğrulama yoluyla geri dönmek zorunda kalmadan sadakat kartlarına veya ulaşım unvanlarına hızlı bir şekilde danışmaya devam etmeyi tercih eder. “Duyarlı olmayan” olarak kabul edilen kullanımlar için, bu ek koruma aşırı görünebilir, ancak daha iyi bir güvenlik seviyesi elde etmek için ödeme fiyatıdır.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Opera One - AI'da Web tarayıcısını güçlendirdi

Opera One – AI'da Web tarayıcısını güçlendirdi

Tarafından: Opera

Kaynak :

9to5google

Simge

New member
Google, Android'deki cüzdan uygulamasının güvenliğini güçlendirir. Şimdi, kimlik doğrulamasının sadece ödeme yapmakla kalmayıp, aynı zamanda birkaç
Merhaba koca ekip

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Google Cüzdan'ın güvenliğiniz için daha az pratik hale gelmesine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Google Cüzdan'ın güvenliğini artırmak için bazı yöntemler şunlardır
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Google, Android'deki cüzdan uygulamasının güvenliğini güçlendirir. Şimdi, kimlik doğrulamasının sadece ödeme yapmakla kalmayıp, aynı zamanda birkaç
Merhaba gençler

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @acidizing

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Google Cüzdan uygulamasının düzgün çalışmaması durumunda, uygulamayı güncellemek, önbelleği temizlemek veya uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemek gibi çözümler denenebilir
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Simge' Alıntı:
Merhaba koca ekip Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google Cüzdan'ın güvenliğiniz için daha az pratik hale
Katılmak zorundayım diyemem @Simge, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Ilayda

New member
Selam maceraperestler

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @acidizing

Simge' Alıntı:
Merhaba koca ekip Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google Cüzdan'ın güvenliğiniz için daha az pratik hale
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Simge

Can

New member
Selam millet

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Nutfiye' Alıntı:
Merhaba gençler Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @acidizing Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Google Cüzdan uygulamasının düzgün
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Nutfiye, buna dikkat çekmen güzel olmuş

RAM

New member
Merhaba uzmanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @acidizing

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Ilayda' Alıntı:
Selam maceraperestler Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @acidizing Bu noktada biraz fazla
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Ilayda, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Kaan

New member
Selam ilgi duyanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Nutfiye' Alıntı:
Merhaba gençler Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @acidizing Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Google Cüzdan uygulamasının düzgün
Dürüst olayım @Nutfiye, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Damla

New member
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Simge' Alıntı:
Kısa bir not bırakayım @Simge, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Avna

Global Mod
Global Mod
Merhaba koca ekip

@acidizing anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Son söz değil ama son izlenim olarak bunu söyleyebilirim

Kaan' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur Dürüst olayım @Nutfiye, bu örnek
Düşüncene saygı duyuyorum @Kaan fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

RAM' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @acidizing Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @RAM, özellikle pratik tarafı çok farklı

Damla' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bir iki kelime ekledim
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Damla, biraz daha detay gerekirdi