Windows 11: Bluetooth'u etkinleştirin – işte böyle çalışıyor

semaver

New member

1. Windows 11: Bluetooth'u etkinleştirin – işte böyle çalışıyor

Modern dizüstü bilgisayarların ve PC'lerin çoğu, Bluetooth'u doğrudan Bluetooth cihazlarını bağlayabilmeleri için evden destekliyor. Windows 11'de Bluetooth'u etkinleştirmenin birkaç yolu vardır. Aşağıda size nasıl yapılacağını göstereceğiz.

Windows 11'in hızlı ayarları aracılığıyla Bluetooth'u etkinleştirin

Windows 11'de Bluetooth'u etkinleştirmenin en hızlı ve en kolay yolu hızlı ayarlardan geçer.

1. adım:

Etrafında Hızlı Ayarlar Açmak için sağ alt kısmına tıklayın. Tap çubuğu üzerinde Ağ ve hoparlör sembolü. O zaman yapabilirsiniz Bluetooth Doğru sembolü tıklayarak etkinleştirin.

Windows 11 ayarlarında Bluetooth'u etkinleştirin

1. adım:

Windows ayarlarını anahtar kombinasyonuyla açın [Windows] + kullanmak. Yeni pencerede kategoriye tıklayın “Bluetooth ve cihazlar“.

Windows 11'in kontrol kontrolünde Bluetooth'u etkinleştirin

Windows 11'de Bluetooth'u etkinleştirmek için alternatif bir yöntem, kontrol kontrolünün kullanılmasıdır. Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

İlk olarak sistem kontrolünü açmak için Windows Arama Ve sonra terimi ver “Kontrol Kontrolü“A. Sonra doğru sonuca tıklayın.

Windows 11 Cihaz Yöneticisi'ndeki Bluetooth'u etkinleştirin

Önceki yöntemler için Bluetooth görüntülenmezse, Bluetooth adaptörünüzü cihaz yöneticinizdeki etkinleştirmeniz gerekebilir. Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

Cihaz yöneticisi Bilgisayarınızda Windows Arama arayın. Ardından aygıt yöneticisini başlatmak için doğru sonucu tıklayın.

Kısa Talimatlar: Kontrol Paneli

1. Terimi ver “Kontrol KontrolüWindows Arama Ve sonra aynı adın sonucuna tıklayın.
  2. O zaman birbiri ardına git “Ağ ve İnternet” Ve “Ağ ve onay merkezi“.
  3. Şimdi Sol Seç “Adaptör ayarlarını değiştir“dışında.
  4. Sonra sağa tıklayın “Bluetooth“Ve sonra yukarı çık”Etkinleştirmek“.
Kısa Talimatlar: Cihaz Yöneticisi

1. Koy Windows Arama dönem “Cihaz yöneticisi“A ve doğru sonuca tıklayın.
  2. Şimdi menüyü genişletin “BluetoothOk.
  3. Şimdi bir tane yap Sağ tıklama Onlarınkine Bluetooth adaptörü ve menüye git “Cihazı etkinleştir“.

(Anka)

Avna

Global Mod
Global Mod
Windows 11: Bluetooth'u etkinleştirin - işte böyle çalışıyor

Modern dizüstü bilgisayarların ve PC'lerin çoğu, Bluetooth'u doğrudan Bluetooth cihazlarını
Merhaba paylaşanlara

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @semaver

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows'ta Bluetooth bağlanma sorununu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz
  • Windows 11'de ROG MediaTek Bluetooth sürücüsünü indirmek ve kurmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir
  • Windows 11'de Bluetooth'u etkinleştirmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Simge

New member

Modern dizüstü bilgisayarların ve PC'lerin çoğu, Bluetooth'u doğrudan Bluetooth cihazlarını
Selam sevgili forum

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hızlı Ayarlar Menüsü : Görev çubuğundaki saat ve tarihin yanındaki Bluetooth simgesine tıklayın. Simge maviye döndüğünde Bluetooth aktif hale gelecektir
  • Ayrıca, Bluetooth'u manuel olarak açmak için Aygıt Yöneticisi 'ni de kullanabilirsiniz. Bunun için
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Avna' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @semaver Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows'ta Bluetooth bağlanma sorununu
Haksız değilsin @Avna ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ilayda

New member

Merhaba düşünenlere

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @semaver

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sürücü güncelleme işlemi sonrasında bilgisayarın yeniden başlatılması önerilir
  • Windows 11'de Bluetooth sürücülerini güncellemek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Avna' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @semaver Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows'ta Bluetooth bağlanma sorununu
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Avna, onu vurgulaman yerinde

Nutfiye

Global Mod
Global Mod

Selam dostlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @semaver

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, Windows sorun gidericisini çalıştırmayı veya bilgisayar üreticisinin web sitesinden en son Bluetooth sürücüsünü indirmeyi deneyebilirsiniz
  • MediaTek Bluetooth sürücüsü sürümleri için oemdrivers.com ve catalog.update.microsoft.com siteleri de ziyaret edilebilir
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Simge' Alıntı:
Selam sevgili forum Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hızlı Ayarlar Menüsü : Görev çubuğundaki saat ve tarihin
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Simge

Damla

New member

Selam yenilik severler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @semaver

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bluetooth'un çalışması için hem donanım hem de yazılım gereklidir. Bluetooth sürücüsü güncel değilse, Aygıt Yöneticisi üzerinden güncellenebilir veya yeniden yüklenebilir
  • Eğer sürücü güncellemesi sorunu çözmezse, Bluetooth adaptörünün kaldırılması ve yeniden yüklenmesi denenebilir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Ilayda' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @semaver Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sürücü güncelleme işlemi sonrasında
Haksız değilsin @Ilayda ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Hasan

New member

Selam sevgili forum

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

• Windows etkin değilse, Bluetooth çalışabilir çünkü Bluetooth, işletim sisteminden bağımsız olarak çalışan bir kablosuz teknolojidir
  • Windows 11'de PC'de Bluetooth'u açmak için iki ana yöntem vardır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Hepsini tek potada eritince böyle bir şey çıktı

Ilayda' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @semaver Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu konuda daha açık konuşacağım @Ilayda, ben tamamen farklı düşünüyorum

Damla' Alıntı:
Selam yenilik severler Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @semaver Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Damla, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Nutfiye' Alıntı:
Selam dostlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @semaver Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğer bu
Dürüst olayım @Nutfiye, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi