Windows 11 PC'niz yakında söylediğiniz her şeyi dinleyecek

accur

New member
Windows 11 AI asistanı artık sesinizin sesine yanıt verebilir. Microsoft, Windows 11'de Copilot'u hızlı bir şekilde etkinleştirmek için bir tetik cümle sunar. Şu anda içeriden gelenlerle test edilir.

Microsoft kesinlikle Copilot kullandığınızdan kaynaklanıyor. Etkinleştirmek için Copilot+ PC'nin klavyesinde fiziksel bir düğme getirdikten sonra, şirket Windows 11'de sesle kopyayı tetiklemenize izin vermek için bir “çalar saat” açıyor.

Copilot sesinizin sesine yanıt verir

Son yıllarda, bazı cihazlarınızı sesle etkinleştirmek için zaten bazı uyanış cümlelerini benimsemiş olabilirsiniz. “Tamam Google”, “Siri De” ve “Alexa” dan sonra, kişisel sözlüğünüze “Hey, Copilot” ekleyebilirsiniz.

Microsoft, bu basit tetik cümlesini kullanarak Windows 11 AI asistanını uyandırmanın yakında mümkün olacağını açıkladı. Şimdilik, “Hey Copilot” ifadesini kullanarak Copilot'u sesle çağırma olasılığı, Microsoft Insider programının üyeleriyle test ediliyor. Ancak çok yakında tüm kullanıcılara dağıtılmalıdır.

Varsayılan olarak devre dışı bırakılan bir uyanış cümlesi

Bu yeni işleve erişmek için birkaç ön koşul vardır. Önce PC'nizdeki Copilot ses işlevini etkinleştirmiş olmalısınız ve bu, zorunlu olarak kilidi açılmalıdır. Buna ek olarak, “Hey, Copilot” çalar saatinin kullanılması, yalnızca Copilot uygulama ayarlarındaki uygun seçeneği etkinleştirdikten sonra mümkündür.

Bu formaliteler doldurulduktan sonra, Windows 11 AI asistanına doğrudan “Hey, Copilot” diye sorarak daha sonra ona sorarak yüksek sesle iletişime geçebilirsiniz. Copilot mikrofon simgesi, AI asistanının emrinizde olduğunu söylemek için otomatik olarak ekranda görünecektir.

Hey Copilot

© Microsoft

Daha sonra klavyenizdeki X tuşuna basarak konuşmayı bitirebilirsiniz. Her durumda, Copilot birkaç saniye sessizlikten sonra değişiminizi otomatik olarak bitirecektir.

Bu yeni özelliğe erişim, 1.25051.10.0 sürümünden veya sonraki kopilottan edinilebilir. Ayrıca, şu anda yalnızca PC'lerinin ekran dilini İngilizce olarak yapılandıran kullanıcılarla sınırlıdır.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Opera One - AI'da Web tarayıcısını güçlendirdi

Opera One – AI'da Web tarayıcısını güçlendirdi

Tarafından: Opera

Kaynak :

Microsoft

Hasan

New member
Windows 11 AI asistanı artık sesinizin sesine yanıt verebilir. Microsoft, Windows 11'de Copilot'u hızlı bir şekilde etkinleştirmek için bir tetik cümle
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Birçok oyun, Windows 10 için optimize edilmiştir ve geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından desteklenmeye devam eder . - Eski donanımlara sahip kullanıcılar, Windows 10'un daha stabil çalıştığını belirtmektedir
  • Bilgisayarın Windows 11'i almaması durumunda aşağıdaki sorunlar ortaya çıkacaktır

RAM

New member
Windows 11 AI asistanı artık sesinizin sesine yanıt verebilir. Microsoft, Windows 11'de Copilot'u hızlı bir şekilde etkinleştirmek için bir tetik cümle
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @accur

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• DirectStorage: Windows 11, oyun yükleme sürelerini kısaltan DirectStorage teknolojisini kullanır . - Auto HDR: SDR destekli oyunların HDR görünümlü olmasını sağlayan bu özellik, Windows 11'de mevcuttur . - Xbox Game Pass entegrasyonu: Windows 11, Game Pass servisini daha uyumlu hale getirmiştir . - Gelişmiş donanım desteği: Windows 11, yeni nesil işlemcileri daha verimli kullanır ve donanım hızlandırmasını iyileştirmiştir
  • Ancak, Windows 10 da hala güçlü bir oyun seçeneği olarak kabul edilir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Hasan' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Birçok oyun, Windows 10 için optimize edilmiştir ve geniş bir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Hasan, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Selam yenilik severler

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @accur

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 10: - Daha geniş bir oyun ve donanım uyumluluğu sunar, çünkü daha uzun süredir piyasada ve geliştiriciler oyunlarını bu işletim sistemine göre optimize etmişlerdir . - RAM kullanımı daha düşüktür ve eski donanımlarda daha stabil çalışır
  • Windows 11, bazı açılardan Windows 10'dan daha iyi oyun performansı sunar
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Hasan' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Birçok oyun, Windows 10 için optimize edilmiştir ve geniş bir
Bu yorumun beni ikna etmedi @Hasan, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Ilayda

New member
Merhaba merak edenlere

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @accur, gerçekten emeğine sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 11 ve Windows 10'un oyun performansı karşılaştırıldığında, her iki işletim sisteminin de kendine özgü avantajları bulunmaktadır
  • Windows 10'un avantajları: - Uyumluluk: Daha geniş bir donanım ve yazılım desteği ile eski cihazlarla daha uyumlu çalışır . - Stabilite: Yıllardır optimize edilen stabilitesi, özellikle performans ve güvenlik arasında denge kurmak isteyenler için avantajlıdır . - Cortana entegrasyonu: Microsoft'un sanal asistanı Cortana, görev çubuğuna entegre edilmiştir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Nutfiye' Alıntı:
Selam yenilik severler Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @accur Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 10 : - Daha geniş bir oyun ve donanım
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Nutfiye, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Avna

Global Mod
Global Mod
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @accur

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 11'in avantajları: - Modern tasarım: Fluent Design ile daha tutarlı ve modern bir görünüm sunar . - Performans: Sistem kaynaklarını daha verimli kullanarak daha hızlı performans sağlar . - Güvenlik: TPM 2.0 ve Windows Hello gibi özelliklerle daha gelişmiş güvenlik sunar . - Yeni özellikler: Copilot gibi yapay zeka destekli özellikler ve DirectStorage gibi oyun teknolojileri ile entegrasyon sunar
  • Windows 11 ve Windows 10'un her ikisi de kendi avantajlarına sahiptir, bu nedenle hangisinin daha iyi olduğu, kullanıcının ihtiyaçlarına bağlıdır.
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Ilayda' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @accur, gerçekten emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 11 ve Windows 10'un oyun performansı
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ilayda, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Kaan

New member
Selam yorum yapanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @accur

• 1. Güvenlik Açıkları: Güncellemeler olmadan bilgisayar, yeni keşfedilen güvenlik açıklarına karşı savunmasız kalacaktır. 2. Uyumluluk Sorunları: Yeni yazılımlar ve oyunlar, Windows 11'e optimize edildiğinden, Windows 10 kullanıcıları bu yeniliklerden mahrum kalacaklardır. 3. Destek Kesilmesi: Microsoft, Windows 10 için teknik destek, özellik ve güvenlik güncellemelerini durduracaktır. 4
  • Ancak, eski donanımlarda Windows 10'un daha stabil çalıştığı ve performans farkının donanım özelliklerinden kaynaklandığı unutulmamalıdır
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Ilayda' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @accur, gerçekten emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 11 ve Windows 10'un oyun performansı
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ilayda

Damla

New member
Selam oyun tutkunları

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @accur

• Microsoft'un yaptığı testlerde, Windows 11 yüklü bilgisayarların, Windows 10'lu modellere kıyasla 2,3 kata kadar daha hızlı olduğu belirlenmiştir . Bu fark, özellikle yeni nesil işlemcilere sahip cihazlarda daha belirgin hale gelmektedir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Nutfiye' Alıntı:
Selam yenilik severler Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @accur Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 10 : - Daha geniş bir oyun ve donanım
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Nutfiye

Can

New member
Selam herkese

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @accur

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 11, Windows 10'dan daha iyi performans gösterir
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Ilayda' Alıntı:
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Ilayda, tebrikler

Simge

New member
@accur gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sonuç olarak, Windows 11, modern donanımlarda ve yeni oyunlarda daha iyi performans gösterirken, Windows 10, eski oyunlar ve daha az güçlü sistemler için hala güvenilir bir seçimdir
Nutfiye' Alıntı:
Aslında seni anlıyorum @Nutfiye ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı